About Basil and Coffee

En toen was er… koffie. Uiteraard. Dat heerlijk geurende, hete, zwarte goedje waarmee je je dag goed in gang zet en waarmee ik nu ook de kick-off geef voor Basil and Coffee, een blog die je onderdompelt in mijn wereldje,

 

Een wereld waar Coffee met de nodige regelmaat verschijnt, want ondergetekende moet bekennen behoorlijk verslaafd te zijn aan alles wat ook maar naar koffieboon ruikt. 

 

Mijn keuken neemt een vrij centrale plaats in in mijn leven. Koken is één van mijn favoriete bezigheden, en vooral het bakken van alles wat zoet en zondig is. Om de weegschaal in balans te houden, probeer ik met gezonde producten, verse groenten en kruiden (Basil) mijn huisgenoten vrijwel dagelijks op een smakelijk maal te vergasten. En ik durf al eens grijpen naar minder gekende of voor de hand liggende ingrediënten. Verwacht je dus maar aan veel lekkere, en vooral eenvoudige receptjes om jezelf of anderen mee te verwennen. 

 

Boeken: 1 woord, 2 betekenissen maar beiden niet weg te denken in de wereld van Basil and Coffee. 

Boeken 1: lezen, elke dag en overal. Op papier, op een e-reader, op mijn smartphone, thuis, in de auto, in de wachtkamer van de dokter. Soms uren aan een stuk, soms maar 5 minuutjes, maar een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Verwacht geen ellenlange, kritische reviews, maar interessante ideetjes voor jong en oud. En omdat we gek zijn op koken mag ik de kookboeken afdeling ook niet overslaan, mooi geïllustreerde boeken die je doen watertanden, waarbij de smaken en geuren bijna van het papier afdruipen, Hmmm.

Boeken 2: reizen boeken, hotels boeken, city trips, langere vakanties en dan vooral naar het land van la dolce vita, tiramisu, basilico en latte macchiato, maar evengoed naar Berlijn of Amsterdam. Adults only? Neen dank je. The little one reist mee, altijd.

 

Tot slot de Dressing Room. Hier hang ik alles in weg waar een vrouw nooit genoeg van kan hebben. Leuke outfits, trendy accessoires, make-up voor dé perfecte look, verzorgingsproducten die doen wat ze beloven en nog veel meer.

 

 

Benieuwd?

Wel mijn koffie is op, de start is gemaakt. Zijn we weg?