Recensie: De Sterrensteen - Het Boek der Veranderingen, Kelly van Kempen

In De Sterrensteen – Het Boek der Veranderingen maken we kennis met Elfie, een meisje dat graag journalist wil worden.  Ze woont in Domperdal waar haar prettig gestoorde ouders De Sterrensteen, een spirituele praktijk uitbaten. Wanneer er op een dag een vreemde klant bij De Sterrensteen opduikt en Elfie een oud boek van hem toegestopt krijgt, vindt ze dit niet eens zo gek. Er komen wel vaker rare snuiters opduiken bij De Sterrensteen. Elfie beseft pas dat er meer aan de hand is, wanneer haar moeder enkele  dagen later bedreigd wordt door een paar louche figuren die overduidelijk op zoek zijn naar het geheimzinnige boek.
Samen met haar buurjongen Mats gaat ze op speurtocht en proberen ze het mysterie van het Boek der Verandering op te lossen. Haar kwaliteiten als journalist in wording komen haar hierbij goed van pas. En wie weet heeft ze nu wel dé primeur voor haar nieuwsblog te pakken.

 

Kelly van Kempen heeft met De Sterrensteen een erg spannend debuut geschreven. Het verhaal is geheimzinnig en grappig tegelijk en de hoofdpersonages Elfie en Mats zijn erg herkenbaar voor kinderen. Het boek leest erg vlot en makkelijk al denk ik dat de leeftijdsindicatie 9+ misschien net iets te optimistisch is. Voor lezers vanaf 10 jaar lijkt het me wel erg geschikt.
De illustraties van Flavia Sorrentino op de cover zijn erg mooi en spreken tot de verbeelding. Alleen mochten er van mijn zoon binnen in het boek ook nog wat meer tekeningen komen. Onze score voor dit boek is 4/5 en samen kijken we alvast erg uit naar het vervolg in deze Sterrensteen-reeks.