Recensie: De Chocolatiers, Jan Moran

De auteur Jan Moran, neemt je mee in het leven van Celina Savoia, een jonge vrouw met een passie voor chocolade. Wanneer haar man Tony, een Italiaanse immigrant, plotseling overlijdt, blijft ze alleen achter met hun zoontje. Om hem een kans op een familie te gunnen, besluit ze haar job als chocolatier in San Francisco te onderbreken en op zoek te gaan naar de familie van haar man in Italie.  Hoewel haar man nooit sprak over zijn familie en weinig contact met hen had,  wordt ze aanvankelijk toch hartelijk ontvangen bij zijn ouders aan de Amalfitaanse kust. Enkel zijn broer lijkt niet zo gecharmeerd van haar bezoek.

Het verblijf in Amalfi en de liefde van zijn grootouders doen haar zoontje, en eigenlijk ook Celina, zoveel deugd dat ze besluit er te blijven en haar grote droom waar te maken. Ze start haar eigen chocoladewinkel in het toeristische stadje.
Uiteindelijk komt ook de liefde voorzichtig weer in Celina’s leven.
Celina’s man Tony bleek echter niet helemaal te zijn wie hij beweerde te zijn en dit werpt een schaduw over haar band met de familie Savoia. Om die te redden moet ze noodgedwongen terug naar San Francisco, en vandaar naar Peru om op zoek te gaan naar de ware identiteit van haar overleden echtgenoot.

 

De vlotte, beeldende schrijfstijl van de auteur zuigt je mee in het verhaal, laat je de warme Italiaanse zon voelen en laat je proeven van de heerlijkste chocoladelekkernijen. Je blijft tot op het einde van de roman geboeid lezen, nieuwsgierig naar de ontrafeling van het mysterie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0