Recensie: De Moord op Queen_T, Tanja de Jonge

Onlangs kreeg ik van Uitgeverij Holland de kans om het jeugdboek De Moord op Queen_T van Tanja de Jonge te lezen en te reviewen. Hoewel de tijd dat ik tot de doelgroep voor jeugdboeken behoorde inmiddels al eventjes (ahum) gepasseerd is, ging ik hier graag op in. Ik heb inmiddels zelf een tiener in huis en ben wel benieuwd naar wat er allemaal op de markt beschikbaar is in dit genre. Kwestie van toch een beetje mee te blijven met de jongere generatie.

In De Moord op Queen_T brengt Tanja de Jonge de hoofdpersonages Stijn en Lucas naar voren.

Stijn en Lucas zijn broers, maar Lucas is een beetje ‘anders’. Om die reden neemt Stijn ook steeds een erg  beschermende houding aan tegenover zijn broer. Zo ook wanneer Quinty, een meisje van 14, vermoord wordt aangetroffen in het park en alles erop wijst dat Lucas hier op één of andere manier bij betrokken is. Waarvan kent Lucas Quinty? Waarom werd ze vermoord en door wie?
Stijn gaat zelf op onderzoek uit en langzaam maar zeker komt de waarheid in deze moordzaak aan het licht.

 

De Moord op Queen_T is een spannend jeugdverhaal met onderwerpen die tegenwoordig toch meer en meer voorkomen in de leefwereld van jongeren.
Het boek is chronologisch opgedeeld in hoofstukken met vermelding van datum en tijd, waardoor het lijkt op een echte detectiveroman.
Tanja de Jonge heeft een vlotte, toegankelijke schrijfstijl waardoor het verhaal bij een jeugdig publiek zeker in de smaak zal vallen. Als volwassene heb ik ook zeker genoten van dit verhaal, al vond ik de ontknoping op het einde misschien net iets te snel gaan.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0