7 years!

Ik ben de voorbije dagen niet echt aan schrijven en mijn blog toegekomen. Alles stond in het teken van zoonlief, die vandaag alweer 7 kaarsjes op de taart mag uitblazen. Ik kan hierbij niet anders dan met een cliché afkomen, maar kindjes worden écht snel groot. Het lijkt net alsof het gisteren was toen ze dat kleine pukje voor het eerst in mijn armen legden en ik de eerste 5 minuten nog niet eens wist of het een jongen of meisje was. Iemand had het wel gezegd maar het was me volledig ontgaan. En tegelijkertijd kan ik me ook bijna niet meer voorstellen hoe het is om een baby in huis te hebben, die babyperiode lijkt alweer mijlenver weg.

  

Dus een tweetal weken geleden werd het hoog tijd om de nodige voorbereidingen te treffen voor de jarige job. Het begon met een kinderfeestje regelen en de uitnodigingen schrijven en uitdelen. De dag erna mag je je verwachten aan een heleboel vragen naar cadeautips. Gelukkig had ik dit jaar al op voorhand met de zoon een wensenlijstje aangemaakt. Alleen moest dat nog wat bijgeschaafd/gefilterd worden want een nieuwe fiets en een mega basketbalring voor in de tuin is nu niet direct iets wat je schaamteloos kan vragen aan een 6- of 7-jarig vriendje, net zo min als nieuwe boxershorts of sokken. Bovendien willen mama en papa ook nog graag een presentje geven. Dan de jacht op de cadeautjes zelf. Papa wil ook wel dat grote cadeau gaan halen, maar dat kan pas 2 dagen voor de verjaardag. Dat zag ik niet zitten, want stel dat het er dan niet meer is, of stel dat er toch nog iets tussen komt, of… Enfin, ik (aka controlefreak) ben alles zelf maar gaan kopen, voor mijn eigen gemoedsrust én die van papa. 

 

Nadat alles netjes voorzien was van een cadeaupapiertje en op een veilige plek weggeborgen, kon ik eens gaan nadenken over de traktatie voor op school. De voorgaande jaren heb ik steeds gezorgd voor kleurrijk geglazuurde koekjes of vrolijk versierde cupcakes maar dit jaar moest het iets anders worden. Het voorbije weekend was behoorlijk druk en ik zag niet goed hoe ik daar nog tijd kon vinden om iets lekkers te bakken. Daarom kozen we dit jaar voor een uitdeelzakje met snoepjes, een potlood en een speels gommetje. Uiteindelijk ben ik langer bezig geweest met het versieren en vullen van de zakjes dan wanneer ik een cake zou bakken maar het voordeel was dat ik dit ruim vooraf kon maken. Een cake van 5 dagen oud zou vandaag niet meer zo lekker geweest zijn, denk ik zo.

 

Over lekker gesproken… Omdat de jarige mag kiezen wat we eten vanavond en omdat hij echt niks moet weten van taart en andere zoetigheid, staat er straks sushi op het menu. Daar ben ik absoluut niet rouwig om. Alleen vraag ik me af, passen daar ook 7 kaarsjes op? Reactie schrijven

Commentaren: 0