Dubbeltje Düsseldorf

Nog geen plannen voor het verlengd weekend dat er aan zit te komen? Misschien heb je wel zin om er even op uit te trekken.

Een aanrader, niet ver van huis en toch er helemaal tussenuit: Düsseldorf

Hoewel Duitsland voor mij persoonlijk een niet zo voor de hand liggende keuze is, heb ik alleen maar lovende woorden voor deze veelzijdige en gastvrije stad.

Je vindt er voor elk wat wils.

 

Je shopping tour start je best op de befaamde Königsallee, een mooie statige laan met in het midden de Kö-Graben, een gracht voorzien van meerdere bruggetjes. Aan de ene kant bevinden zich vooral bankgebouwen, aan de andere kant heeft het gros van de internationale fashionwereld wel 1 of meerdere boetieks gevestigd. In de omliggende straten, en dat zijn er heel wat, vind je nog tal van grotere en kleine winkels en warenhuizen, gekende en minder gekende  ketens. Persoonlijk was ik erg opgetogen over de aanwezigheid van een Stefanel boetiek. Ik vind er steeds wel iets leuks om mijn garderobe mee uit te breiden. Meestal bezoek ik hen in Italië, maar dit is nu toch net dat ietsje dichter bij huis.

 

Tussendoor een pauze nemen voor een kop koffie, of lekkere lunch? Ook hier geen gebrek aan koffiebars, restaurantjes en ijssalons. Het viel me op dat de Italiaanse keuken hier erg gesmaakt wordt. Ga zeker eens langs bij Poccino aan de Kö-Bogen. Je kan er terecht in de koffiebar voor koffie of een snelle hap. Voor een uitgebreide lunch of avondmaal moet je in hun restaurant aan de overkant zijn. Van hieruit heb je ook zicht op één van de mooie parken die Düsseldorf rijk is.

 

Wil je wat meer cultuur opsnuiven, dan kom je al wandelend door de stad tal van monumenten en historische gebouwen tegen. Ook musea zijn ruimschoots aanwezig. Niet te missen is Kunst im Tunnel, een ondergrondse tentoonstellingsruimte voor moderne kunst. Begonnen als tijdelijk project is het inmiddels uitgegroeid tot een permanent gegeven met 4 tot 6 tentoonstellingen per jaar. De toegang bevindt zich in het glazen paviljoen aan de Rijnpromenade.

De Rijnpromenade zelf biedt wandelaars, fietsers en skaters een mooi uitzicht op de Rijn en maakt dat je in Düsseldorf echt een vakantiegevoel krijgt. De nabijheid van het water wekte bij mij een beetje de sfeer van zon, zee en strand (maar dan zonder het strand).

Wanneer je de Rijnpromenade helemaal afwandelt richting Rheinturm, kom je in het stadsdeel Medienhafen. De Rheinturm zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Het is het hoogste gebouw van de stad en biedt je op 170 meter hoogte een restaurant en observatiedek. Het zicht over de stad is prachtig. Liefhebbers van architectuur komen in Medienhafen absoluut aan hun trekken. Het meest typerend zijn de Gehry-gebouwen, ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. Het is een trio van gebouwen, dat ook wel eens bestempeld wordt als vader, moeder en kind.

 

Als je de tijd hebt, breng dan ook zeker even een bezoek aan Flingern. In dit deel van de stad vind je de meer alternatievere en vintage winkeltjes. Een adresje dat me is bijgebleven is PUP (Planet Upcycling). Hier verkopen ze kleding, tassen en allerlei gadgets gemaakt van gerecycleerde materialen. Voor een natje en een droogje raad ik absoluut Café Hüftgold in de Ackerstraße aan. Het grote aanbod huisgemaakt gebak is niet te versmaden en het decor van de zaak nodigt uit tot nog een koffietje extra.

 

Nog enkele tips die ik graag meegeef:

  • Boek je overnachting in een hotel in de buurt van de Königsallee. Van hieruit zijn alle bezienswaardigheden op wandelafstand
  • Dames, houdt je man niet van shoppen maar wel van auto’s, laat hem dan achter op een terrasje aan de Königsallee. Het is hier een komen en gaan van mooie en exclusieve wagens. Het lijkt er bij momenten wel een wedstrijd.
  •  De stad is erg kindvriendelijk maar wil je toch nog een extraatje voorzien voor je kleine schatten, dan is het Lego Discovery Centre van Oberhausen misschien een idee. Het bevindt zich op slechts een dikke 30 minuten rijden vanuit Düsseldorf.

Viel Spaß!

   

Reactie schrijven

Commentaren: 0