Curry van kip en snijboon

Snijboontjes. Iedereen in huis vindt ze heerlijk. Lekker krokant, gezond en een leuke variant op de gewone groene prinsessenboontjes. Om nu eens wat origineler uit de hoek te komen dan de gebruikelijke aardappel-vlees-groenten combinatie verwerkte ik ze in een curry. Meestal kook ik op gevoel, en dat was ook nu niet anders. Wel liet ik me inspireren door een aantal Indische curryrecepten en paste deze aan naar eigen smaak. Laat je dus niet te hard leiden door de opgegeven hoeveelheden, maar laat je smaakpapillen het werk doen.

 

Wat heb je allemaal nodig voor 3 à 4 personen:

-        2 koffielepels kokosolie

-        3 teentjes look

-        Stukje verse gember 5 cm

-        1 grote (rode) ui

-        600 gr. Snijboon

-        400 gr. tomatenblokjes uit blik

-        2 grote kippenborstfilets

-        2 eetlepels garam masalakruiden

-        1 eetlepel komijnpoeder

-        1 eetlepel currypoeder

-        ½ theelepel kurkuma

-        1 kopje Kokosmelk (of yoghurt)

-        Koriander (vers of poeder)

-        Peper

-        Zout

 

Werkwijze

Verhit de kokosolie in een hapjespan. Fruit de ui aan en voeg daarna de fijngesnipperde look en gember toe. Roer hieronder alle kruiden en laat even stoven tot alles mooi vermengd is. Snijd ondertussen de boontjes in de gewenste grootte en doe ze bij het ui-kruidenmengsel in de pan. Ook de tomatenblokjes mogen op dit moment toegevoegd worden. Indien nodig nog een weinig water toevoegen zodat het geheel niet aanbrandt. De kippenfilet snijd je, naar eigen smaak in grote of kleinere stukjes en laat ze ongeveer 30 minuten mee sudderen met de groenten en saus. Vlak voor het opdienen giet je de kokosmelk bij het geheel en laat deze zachtjes opwarmen tot je een mooi geheel krijgt. Bestrooi (rijkelijk) met koriander en klaar!

Om geen druppel van de romige saus verloren te laten gaan, kan je de curry serveren met een portie rijst of eventueel naanbrood.

Smakelijk!